חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

איגמה ניהול ומסחר בע"מ נ' ביגל

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
47912-08-11
11.9.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
אסתר ביגל
:
איגמה ניהול ומסחר בע"מ
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשיק על סך 1,200 ₪ ליום 10.5.05.

לטענת המבקשת, מדובר בשיק שנגנב מבעלה, כחלק משני פנקסי שיקים שנגנבו ממנו, ואודות הגניבה הוגשה תלונה במשטרה, עוד בשנת 2005. אישור על הגשת תלונה צורף לתצהיר. המבקשת טוענת לזיוף החתימה על השיק. לטענתה, שיקים רבים אחרים שנעשה ניסיון לעשות בהם שימוש נדחו על ידי הבנק, לאחר שהתברר כי אינם חתומים על ידי המבקשת. המבקשת דאגה לביטול השיקים, ואכן השיק חולל בשל הוראת ביטול. לעניין זה צרפה המבקשת תדפיס מחשבון הבנק המעיד על ביטול השיק, וכן שני מכתבים מהבנק, אחד לעניין השיק דנן, ואחד לעניין השיקים האחרים שהוצגו בחשבון.

 טענת זיוף הינה טענת הגנה טובה מפני תביעה שטרית, שכן בהעדר חתימה – אין חבות. כך גם הטענה כי השיק לא נמסר כלל, אלא נגנב. טענות המבקשת הועלו באופן מפורט וברור, בצירוף אסמכתאות, כאמור לעיל. ספק רב אם ניתן יהיה להפריך את טענות המבקשת באמצעות חקירה נגדית בלבד. משכך, אני רואה לנכון להורות על קבלת ההתנגדות, לשם בירור הטענות לגופן, אף מבלי לקיים דיון בהתנגדות עצמה, וזאת בהתאם לסמכותי על פי תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקשת.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ב אלול תשע"א, 11 ספטמבר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>